Kunstgebit Reparaties

Mondzorg Tand'Arts » Diensten » Kunstgebit reparaties

Kunstgebit Reparaties

Ook voor een kunstgebit reparatie kan u terecht bij De Mondzorg Tand’Arts, ook op zaterdag.

Hoe vervelend is het niet als uw kunstgebit breekt, wij repareren het snel voor u en kijken ook even naar de oorzaak om een nieuwe breuk te voorkomen.

Een reparatie kost u niets want de rekening sturen wij naar uw verzekering en blijkt dat uw kunstgebit is gebroken omdat er te veel ruimte in zit dan kunnen wij dat ook kosteloos voor u passend maken indien u een basisverzekering heeft.

Wij staan voor u klaar van maandag t/m zaterdag, wij werken op afspraak om lange wachttijden te voorkomen.

Wat kost een kunstgebit reparatie?

Aangezien onze kliniek bij alle zorgverzekeringen zijn aangesloten kunnen wij de kosten voor een reparatie van een volledige boven en onder prothese  direct bij de zorgverzekering declareren. Deze kosten worden voor 90% vergoed.

De kosten voor het repareren van een plaatje of een frame worden alleen uit aanvullende verzekeringen vergoed indien dit in uw polis wordt vermeld. Deze kosten kunnen wij voor u via de zorgverzekeraar declareren en u krijgt dan alleen een rekening voor het geen u zelf moet betalen.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een eigen risico bij de verzekering en indien deze nog niet volledig betaald is, kan de verzekeraar dit ook verrekenen met u.

Waardoor breekt een kunstgebit?

U maakt uw kunstgebit schoon en hij valt in de wasbak en hij breekt, voorkom dit door wat water in de wasbak te laten lopen of leg er een handdoek in.

Breekt uw kunstgebit in de mond, dan wordt de prothese niet meer over de gehele kaak gedragen en komen de krachten niet meer gelijkmatig op de prothese.

Het kan ook zo zijn dat uw prothese door ouderdom of slijtage kleine scheurtjes tussen de tanden krijgt en bij het bijten of kauwen kan zo’n scheurtje plotsklap verder scheuren. Dit is meestal herkenbaar aan zwarte randen rond de tanden en kiezen.

Belangrijke tip;

Ga nooit zelf met secondelijm aan het kunstgebit lijmen, als het net niet goed aan elkaar komt kunnen wij het kunstgebit moeilijker repareren en niet garant staan dat de pasvorm niet is verandert.

Wij beschikken over de laatste technieken & professionele medewerkers

Mee met de tijd en erkende specialisten

Vraag direct uw gratis prothese-controle aan

Bekend van de lokale omroep.
De #1 specialist op het gebied van kunstgebitten.

Ons adres

Lange Nobelstraat 24, 4301 HE Zierikzee

Telefoon

Openingstijden

Dagelijks: Op afspraak